marți, 21 februarie 2012

Numere Magice

Cei din vechime a susţinut că Dumnezeu acţionează prin matematica. Religia lor a fost un conglomerat de religie, astrologie, alchimie, ştiinţa fizică  mentală, şi matematică. Astrologie Ancient a împărţit cerul înstelat în 36 constelaţii. Acestea au fost reprezentate de amulete diferite denumite "Sigilla Solis," sau sigiliul soarelui. Aceste amulete erau purtate de către preoţii păgâni, iar acestea conţineau toate numerele de la 1 la 36. "

- Roy Allan Anderson, "Deplierea Apocalipsa"

Dumnezeu Lucrari de numere

Ştiinţă, şi în special în geometrie şi astronomie, a fost legată direct de divin pentru constructorii de vechi temple şi monumente. Din moment ce Dumnezeu a creat universul după principiile geometrice şi armonice, să caute aceste principii a fost, prin urmare, să caute şi să se închine lui Dumnezeu.
Dumnezeu ca Arhitect / Constructor / Geometrician / Craftsman, Codex Vindobonensis 2554 (în franceză, cca. 1250),
în Nationalbibliothek Österreichische, frontispiciul Bibliei Moralisee.

666 şi Seal magic al Soarelui

La "Sigilii of the Planets," popular înainte de vremea lui Hristos în conformitate cu Budge (Amulete şi superstiţii), sunt interesante pentru că sigiliul care conţine "numărul Ducat al Soarelui" conţine numărul foarte sacru 36 prevăzute într-un 6 × 6 pătrat cu numerele de 1 la 36, astfel aranjate ca acestea să redea adăugat  la fel în toate direcţiile, cu totalul de focă întregului 666.
Deşi popular, de asemenea, în terenuri de Est, inscripţii greceşti şi romane, sau latin, pe aceste sigilii arată, de asemenea, popularitatea lor în Occident .. Deoarece zeul-soare a fost considerată drept conducător peste 36 constelaţii de pe cer şi 36 de camere din cercul zodiacului, era inevitabil că numărul rezumatul numerele de la 1 la 36, numărul 666 a fost atribuit  soarelui ca domn peste toţi zeii cerului şi al pământului.
astrologii Babilonieni a  împărţit cerul înstelat în 36 constelaţii (zece zile fiecare) Acestea au fost reprezentate de amulete diferite denumite "Sigilla Solis," sau Seal Soare.. Aceste amulete erau purtate de preoţii păgâni şi ele conţineau toate numerele 1 - 36 . Prin aceste cifre a susţinut pentru a putea sa prezica evenimente viitoare. Aceste amulete, de obicei, s-a făcut din aur, galben fiind culoarea soarelui. In timp ce se efectua, aceste amulete au fost învelite în mătase galbenă, cum se credea că purtători vor primi, astfel, competenţele binefăcătoare să emane de la bijuterie.
Adăugarea numerelor de orice coloană, fie orizontal sau vertical, şi, de asemenea, cele două diagonale de trecere pătrat, totalul este acelaşi -. 111 Suma celor şase coloane, fie orizontal sau vertical, este 666. Ilustraţiile de mai jos luate de la amulete reale în Muzeul din Berlin.

Cele 6 × 6 pătrat magic de Soare cuprinde primele 36 de numere aranjate într-un astfel de mod, astfel încât fiecare linie de numere, vreme adăugat orizontal, vertical sau în diagonală din colţ în colţ, se va produce "numărul solar" 111. Piaţa magie, prin urmare, întregul este egal cu 666, un număr care a fost în mod semnificativ la misticii crestine timpurii. În ebraică Cabala, numele de inteligenta a Soarelui şi Spiritul Soarelui au fost concepute pentru a egala, respectiv, 111 şi 666. Ca şi 888, 666 este un număr important muzical, pentru 0.666 este raţia de a cincea perfecte, intervalul cel mai puternic armonică. - De la Iisus Hristos, Soarele a lui Dumnezeu (Fidler)

"Ilustraţia al doilea este, de asemenea, un sigiliu solar, dar onorează Basilisco stele, care a fost forma diminutivul de basileus greacă (rege), ceea ce înseamnă, astfel, la fel ca şi limba latină" regulus ". Acum, Regulus este singura vedeta de prima magnitudine in constelatia Leului. Soarele şi luna sunt din nou în mod clar vazut in aceasta amuleta, iar pe revers este acelaşi regim de cifre, cu cifra reală dat din total 666. "
Moneda inferior prezinta coroborat a Soarelui, Lunii şi Regulus stele din constelatia Leului, Leul care a avut loc la 19 august 1705.
Tabelul # 1 cum este ilustrat mai sus este, de asemenea, menţionată în numerologie ca pătrat magic a Soarelui. Există pătrate magice similare pentru Saturn, Jupiter, Marte, Venus, Mercur şi Luna, toate din care au fost cunoscute de secole.
Deci, 666 este un număr asociat cu păgână închinarea la soare, care provin în misterele păgâne antice, Babilon. În Apocalipsa 666 este asociat cu numărul fiarei (de la mare), Antihrist, şi biserica prostituata de Mystery Babilonului.
Acest "pătrat magic al soarelui" este asociat cu "Piatra Filozofi":

Piatra Filozofală este asociat cu hexagrama ... un simbol care vine până peste si peste din nou în legătură cu numărul 666.
Hexagrama de pe Pamant reprezinta energia solară, care face Materie concrete pe care ne putem muta şi atinge, în scurt, Piatra Filozofi.
Dr. John Dee, astrologul instanţa a reginei Elisabeta I, în cartea sa Monada hieroglifice, include următorul citat:
"" Mahatma scrisori, 'pagina 345: "triunghi dublu vizualizate de către evrei Kabbalisti ca Seal lui Solomon este ... Sri-Antana a arhaice ariene Templului, Taina Tainelor, o sinteză geometrice ale doctrinei oculte întreg. Cele două triunghiuri sunt întreţesute Buddham-Gums al Creatiei. Ele conţin "Cuadratura cercului," Piatra "Filozofi", "marile probleme de Viata si Moartea-misterul răului.
Click pentru a mări
Chela care poate explica acest semn de la fiecare dintre aspectele sale este practic un Adept "," John Dee, Monada hieroglifa, Dr. John Dee, Weiser CARTI, Boston MA / Beach York, ME, pagina 76.
Această porţiune luate R. Allan Anderson, "Deplierea Apocalipsa":
Babilonienii, care a inventat zodiac, a considerat fiecare din cele douasprezece semne să se pronunţe în cursul celor douăsprezece luni ale anului. Ei au împărţit în continuare fiecare din cele 12 case în 3 camere. 12 x 3 = 36.
Fiecare dintre cele 36 de zei desemnat a domnit peste propria 10 grade al zodiacului 360 şi peste sa de 10 de zile ale anului de 360 ​​de zile zodiacal. Se credea că nici un zeu doriţi grevă dacă purtai amuleta lui de identificare. Aceasta ar fi de datoria cuiva, astfel, să invoce numerele din fiecare dintre zei. Numărul pe care le cuprinde toate este 666. O amuleta care conţinea toate aceste cifre ar asigura favoarea tuturor zeilor, oriunde, oricând. Dar anticii nu s-au oprit cu utilizarea numerelor magice pentru serial. Aranjarea aceste numere într-un pătrat magic ar putea compus foarte mult puterea lor.

Fiecare linie, coloană sau diagonală adaugă până la 111. Suma celor şase linii sau sase coloane este 666. Cu numerele aranjate astfel în pieţe magie, poţi spera să invoce puterea deplină a soarelui, rege al zeilor. Numărul său este 666. (A se vedea partea de jos pentru monede şi ilustraţii de carte.)
Aşa cum a anticilor, numărul 7 semnificat complete sau perfecţiune, numărul 6, ar putea reprezenta ceva mai puţin de finalizare, sau un contrast de perfecţiune. Luaţi în considerare noastre pe termen "hex", cu conotaţiile sale de magie rău, şi vrăjitorie. Cu toate acestea, cuvântul este doar numărul 6.
Destul de evident, "666" a existat inca din antichitate in religiile antice. Deci, trebuie să ne întrebăm atunci, ca la modul în care acest a ajuns să însemne atât de mult. În religiile antice, zeii au avut un triplu aspect la acestea, care a fost creatorul, maintainer, şi distrugătorul.

Tetractys Sacred

La pitagoreici adorat numere. Aristotel, în Metaphysica lui, rezumă atitudinea lui Pitagora faţă de numere.
"(Pitagoreicii au fost) ... prima să aibă acces la matematica ... (şi) crezut că principiile sale au fost principiile tuturor lucrurilor. Întrucât, de aceste principii, numere ... sunt primele, în număr de ... păreau să vadă asemănări multe lucruri care există mai mult ... [numai] aer, foc şi pământ şi apă, (dar lucruri cum ar fi) justiţia, suflet, motiv , oportunitate ... "

Una dintre descoperirile fascinante vechi este Tetractys. Acesta este un simbol compus din zece puncte într-o formaţiune sus-îndreptat triunghiular. A fost un model sacru pentru şcoala de filozofi care au urmat învăţăturile grec Pitagora salvie.
Tetractys în sine poate fi interpretat ca planul simbolic al creatiei. Imaginea sa este un triunghi echilateral bazat pe numerele esenţiale 1 (sus), 2, 3 şi 4 (de bază), a căror sumă este "perfecta", numărul 10 (1 + 2 + 3 + 4 = 10).
Aceste cifre au fost luate în considerare de către pitagoreicii care urmează să fie sfânt şi la originile universului. Ei credeau că un model de patru ori au pătruns în lumea naturala, exemple de care sunt punctul, linia, de suprafaţă şi solidă şi cele patru elemente: Pământ, Apă , aer si foc.
Muzical, ele reprezinta consoanele perfect: unison, octava, a cincea şi a patra.
Importanţa tetractys la pitagoreici este ilustrată prin jurământul lor de părtăşie:
Jur de către descoperitorul Tetractys,
Care este izvorul tuturor înţelepciune,
Izvorul perene şi rădăcină de Naturii.
Tetractys generează hexagon, care este de 2-D de proiecţie a 3-D cub
Tetractys Sacred
Un anumit număr triunghiular pe care le-a plăcut în special a fost numărul zece. A fost numit un Tetractys, ceea ce înseamnă un set de patru lucruri, un cuvânt atribuit matematicianul grec şi Theon astronom (c. 100 CE). Pitagoreicii a identificat zece astfel de seturi.
În Timaios lui Platon, aflăm că Dumnezeu a creat Sufletul cosmic folosind două benzi matematice de 1, 2, 4, 8 şi 1, 3, 9, 27. Aceste două benzi au forma unui inversat "V" sau "Lambda platonic ", deoarece se aseamănă cu forma literei 11 din alfabetul grecesc" Lambda "(?).
Lambda platoniciană descrie interesant 3 dimensional spaţiu:
  • Top - 1 - un singur punct
  • 1 rând I: 2 - 3 - dimensiune liniară
  • A 2-a rândul: 4 - 9 - suprafaţă (2-D: 2 × 2 şi 3 × 3)
  • 3 rd rând: 8 - 27 - volumul cubi (3-D: 2x2x2 si 3x3x3)

Seria modifică Sume (Fibonacci)

Progresie naturală urmează o "serie de însumare", care este cunoscut astazi ca "Fibonacci Seria" [desigur, acest serial a fost în vigoare înainte de Fibonacci (născut în 1179 CE). - El pur şi simplu "re-descoperit" aceasta] Seria sumarea se face o serie progresiva, în cazul în care va începe cu primele două numere, apoi adăugaţi totalul acestora pentru a genera următorul număr, şi aşa mai departe. Prin definiţie, primele două numere Fibonacci sunt 0 şi 1, şi fiecare număr ulterioară este suma din ultimii doi Progresia sumare de primul.:
1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89, 144, 233, 377, ...
Este demn de menţionat faptul că prima însumare (Fibonacci) progresia generează apropierea raportului de aur (PHI):
3 / 2 = 1.5000
5 / 3 = 1.666 ...
8 / 5 = 1.6000
13 / 8 = 1.6250
21/13 = 1.6154 ...
34/21 = 1.6190 ...
55/34 = 1.6176 ...
89/55 = 1.61818 ...
144 / 89 = 1.618 ....
Al doilea a progresiei lui Fibonacci (geometria prevede aproximativă a pentagrama şi, de asemenea, să conducă la raportul de aur "phi", la fel ca în exemplul de mai sus: 322 / 199 = 1.618 ...):
1, 3, 4, 7, 11, 18, ​​29, 47, 76, 123, 199, 322, ...
Seria modifică Sume este reflectată în întreaga natură. Numărul de seminţe într-o floarea-soarelui, petalele de orice floare, dispunerea de conuri de pin, creşterea de un shell nautilus, etc ... toate urmeze acelaşi model de aceste serii.
Dovezile indică faptul că copleşitoare Seria modifică Sume era cunoscut de egiptenii antici-a lungul istoriei Egiptului Antic, temple si morminte (inclusiv piramide) arată, în expresia lor de proiectare din seria modifică Sume:. 2, 3, 5, 8, 13, 21 , 34, 55, 89, 144, 233, 377, 610,. . .
Citiţi mai multe (intrarea noastră pe blog-precedentă): http://blog.world-mysteries.com/science/sacred-geometry/

Numere poligonale

Un număr figurate, de asemenea, cunoscut ca un număr de figural, este un număr care poate fi reprezentat printr-un aranjament geometric regulat de puncte la distanţe egale În cazul în care formeaza un aranjament poligon regulat, numărul se numeşte un număr poligonal.. Numerele de poligonal ilustrat mai sus sunt numit numere triunghiulare, pătrate, pentagonale, hexagonale şi, respectiv.

Numere poligonale:

Numere triunghiulare:
Numărul triunghiular T n este un "număr figurate" (un număr care poate fi reprezentat printr-un aranjament geometric regulat de puncte la distanţe egale), care poate fi reprezentat sub forma unei reţele de puncte triunghiular în cazul în care primul rând conţine un singur element şi fiecare rând ulterioare conţine elementul una mai mult decât cea precedentă. Acest lucru este ilustrat de mai sus pentru T 1 = 1, T 2 = 3, .... Numerele triunghiulare sunt, prin urmare, 1, 1 +2, 1 +2 +3, 1 +2 +3 +4, ..., asa ca pentru n = 1, 2, ..., la primele sunt 1, 3, 6, 10, 15 , 21, ...

Flower of Life şi numere figural

Click pentru a mări.
Click pentru a mări.
Proiecţie 2-D ale cubului poate fi găsită în Floarea Vieţii
Metodă simplă de creare a 2-D de proiecţie de solide platonice. Click pentru a mari.
Principiul de design Marii Piramide (imaginea de mai sus)
bazat pe "cerc pătrat" ​​cu "Pi", aşa cum 22 / 7
Vedere de sus şi partea din faţă a imaginii 3D a GP
bazat pe "cerc pătrat".
Marginea Cube devine partea de bază a GP
şi raza sferei devine înălţimea este
(44o x 280 coţi Royal).
De mai jos: 2 vizualizări punctul de vedere al designului de mai sus:

Modele in Numeri şi Triangle lui Pascal

În matematică, triunghiul lui Pascal este o matrice triunghiular al coeficienţilor binomial într-un triunghi. Este numit după matematicianul francez, Blaise Pascal este cunoscut ca triunghiul lui Pascal, în mare parte a lumii occidentale,. Deşi alţi matematicieni a studiat-o secole înaintea lui în India, Persia, China, Germania, şi Italia.
Rândurile de triunghiului lui Pascal sunt în mod convenţional enumerate începând cu rândul n = 0 în partea de sus. Intrările în fiecare rând sunt numerotate de la început a plecat cu k = 0 şi sunt, de obicei, eşalonate în raport cu numerele din rândurile adiacente. O construcţie simplă a veniturilor triunghiului în felul următor. Pe rând 0, scrie numai numărul 1. Apoi, pentru a construi elemente de următoarele rânduri, se adaugă direct numărul de mai sus şi la stânga cu numărul direct de mai sus şi la dreapta pentru a găsi valoarea nouă. Dacă oricare dintre numărul de la dreapta sau stânga nu este prezent, înlocui un zero în locul ei. De exemplu, primul număr, în primul rând este 0 + 1 = 1, întrucât numerele 1 şi 3, în al treilea rând, se adaugă pentru a produce numărul 4 în rândul al patrulea.
Set de numere care formează triunghiul lui Pascal au fost bine cunoscute înainte de Pascal. Cu toate acestea, Pascal a dezvoltat multe aplicaţii de ea şi a fost primul pentru a organiza toate informaţiile împreună în tratatul său, Traité du triunghi arithmétique (1653).
Numerele iniţial a rezultat din studiile hinduse de combinatoricii şi a numerelor binom şi de studiu a grecilor "de numere figurate.
Cele mai vechi reprezentări explicită a unui triunghi de coeficienţi binom apar în secolul 10 în comentariile cu privire la Shastra Chandas, o carte antică indiană în sanscrită prozodie scrise de Pingala în sau înainte de secolul doilea. Timp ce munca Pingala doar supravieţuieşte în fragmente, comentatorul Halayudha, în jurul valorii de 975, folosit pentru a explica triunghiul trimiteri obscure la Meru-prastaara, de "Scara de pe Muntele Meru". De asemenea, sa realizat că diagonalele de mică adâncime din suma triunghi la numerele lui Fibonacci În 1068,. patru coloane din primele şaisprezece rânduri au fost date de către matematicianul Bhattotpala, care a realizat semnificaţia combinatorice.
În jurul acelaşi timp, acesta a fost discutat în Persia (Iran) de către matematicianul persan, Al-Karaji (953-1029) Mai târziu a fost repetat de către poetul persan-astronomul-matematicianul Omar Khayyam (1048-1131),. Astfel triunghi este menţionată ca triunghiul Khayyam în Iran. teoreme mai multe legate de triunghiul erau cunoscute, inclusiv teorema binomială. Khayyam a folosit o metodă de a găsi rădăcini n-lea bazată pe dezvoltarea binomială, şi, prin urmare, pe coeficienţii binomială.
În secolul al 13-lea, Yang Hui (1238-1298) a prezentat triunghiul aritmetic, care este la fel ca triunghiul lui Pascal. Triunghiul lui Pascal este numit triunghiul Yang Hui din China. "Yang Hui a triunghiului" era cunoscută în China, în secolul al 11-lea începutul de către matematicianul chinez Jia Xian (1010-1070).
Petrus Apianus (1495-1552) a publicat triunghiul de pe frontispiciul cărţii sale pe calculele de afaceri în secolul al 16-lea. Aceasta este prima înregistrare a triunghiului în Europa.
În Italia, ea este menţionată ca triunghiul lui Tartaglia, numit pentru algebraist italian Niccolò Tartaglia Fontana (1500-1577). Tartaglia este creditat cu formula generală pentru rezolvarea polinoame cubi, (care poate fi de fapt de la Scipione del Ferro, dar a fost publicat de Gerolamo Cardano 1545).
Lui Pascal Traité du triunghi arithmétique (Tratat despre triunghiul sau aritmetic) a fost publicată postum în 1665.
Blaise Pascal versiune a triunghiului.
- Sursa: Wikipedia
Triunghiul lui Pascal are multe proprietati uimitoare şi conţine mai multe "speciale" modele de numere. Mai jos vă prezentăm câteva dintre exemplele cele mai incredibile.
Numere pare şi impare forma Triunghiul Sierpinski. Click pentru a mari
Numerele lui Fibonacci sunt generate de către Triangle lui Pascal. Click pentru a mari
Numărul de Simetria şi "binomul Coeficientul de dilatare" numere. Click pentru a mari
Puterile de 2 şi 11 serii. Click pentru a mari
Numere triunghiulară. Click pentru a mari

Tit-Bode Legea şi Triunghiul lui Pascal

În 1768, Bode a publicat cartea sa populara, "Anleitung zur Kenntnis des gestirnten Himmels" [Instrucţiuni pentru cunoaşterea Cerului înstelat]. În această carte, el a descris o lege empirice cu privire la distantele planetar, iniţial găsit de JD Titius (1729-1796), numit acum "legea lui Bode" sau "Titius-Bode Legea".

Formula originala a fost:
a = (n + 4) / 10
unde n = 0, 3, 6, 12, 24, 48, 96, 192, 384, ...
Pentru a găsi distantele medie a planetelor, incepe cu secvenţă de numere simplu următoarele:
0 3 6 12 24 48 96 192 384 ...
Aceste numere (dupa 0) provin din triunghiul lui Pascal ca suma intre un rând adăugat la suma rândului precedente:
Rândul 1: 2 +1 = 3
Row 2: 4 +2 = 6
Rândul 3: 8 +4 = 12
Row 4: 16 +8 = 24
Rândul 5: 32 16 = 48
Rândul 6: 64 32 = 96
Row 7: 64 128 = 192
Row 8: 256 128 = 384
Apoi, adăugaţi 4 la fiecare număr şi vei obţine:
4 7 10 16 28 52 100 196 388
Apoi, împărţiţi de 10:
0,4 0,7 1,0 1,6 2,8 5,2 10,0 19,6 38,8
Secvenţa rezultată este foarte aproape de distribuţie de distantele medie a planetelor de la Soare
exprimate în unitati astronomice (UA):
Corp Distanţa efectivă (UA) Legea lui Bode
Mercur 0.39 0.4
Venus 0.72 0.7
Pământ 1.00 1.0
Marte 1.52 1.6
asteroid centura 2.77 2.8
Jupiter 5.20 5.2
Saturn 9.54 10.0
Uranus 19.19 19.6
Neptun 30.06 n / a
Pluton 39.44 38.8
1 UA este de aproximativ medie Pamant-Soare distanţă egală UA = 149.597 * 10 6 km
Toate planetele (şi centura de asteroizi) să se potrivească Tit-Bode Legea cu excepţia Neptun!
Aici este o altă modalitate de a conecta Legea lui Bode cu Triunghiul lui Pascal
(Sursa: http://milan.milanovic.org/math/english/titius/titius.html)
Planetă k Pascal Triangle bin (k)
Mercur 1 1 0
Venus 2 1 + 1 1
Pământ 3 1 + 2 + 1 2
Marte 4 1 + 3 + 3 + 1 4
Planet V 5 1 + 4 + 6 + 4 + 1 8
Jupiter 6 1 + 5 +10 + 10 + 5 + 1 16
Saturn 7 1 +6 + 15 +20 + 15 + 6 + 1 32
Uranus 8 1 + 7 +21 + 35 +35 + 21 + 7 + 1 64
Neptun 9 bin (7) + bin (8) 96
Pluton 9 1 +8 + 28 +56 + 70 +56 + 28 + 8 + 1 128
Formularea moderna a legii Tit-Bode este că distanţa medie de o planetă de la Soare in unitati astronomice (UA = 149.597 * 10 6 km) este:
a = 0.4 + 0.3 xk
în cazul în care "K '= 0,1,2,4,8,16,32,64,128 (secvenţa de competenţe de două - de la Triunghiul lui Pascal)

Sursa imaginii (2 imaginile de mai sus): http://www.astro.cornell.edu/

PS Spira Solaris

Un citat din Ovidiu oferite de Nicole Oresme în opera sa majoră, Le livre du ciel et du monde:
"Numărul de trei ori mai mare este prezentă în toate lucrurile; nici nu ne descoperim acest număr, ci mai degrabă natura se învaţă la noi"
Sursa imagine: http://www.spirasolaris.ca/sbb4d2.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu