joi, 23 februarie 2012

Manuscrisul lui Voynich




Manuscrisul lui Voynich (numit aşa după Wilfrid Michael Voynich) este un manuscris cifrat misterios, încă nedescifrat, despre care nu se cunoaşte nici autorul şi nici data apariţiei.
Are forma unei cărţi ilustrate cu 232 pagini. Textul este scris cu litere şi cuvinte (?) neidentificate, fără greşeli, tăieturi sau corecturi. Desenele în schimb sunt executate cu mai puţină strădanie. Ele reprezintă plante, oameni, animale şi teme astronomice. Plantele de exemplu nu au putut nici ele să fie identificate.

FOAMEA - un medicament ideal

"Curatenia de primavara" a organismului nu mai este de mult un subiect de luat in ras. Milioane si milioane de oameni din toate tarile Europei recurg la "cura prin post", pentru a scapa de stresul cel de toate zilele, pentru a-si reface plinul de energie si pentru a da jos kilogramele in plus. In urma cu zece ani, cand scriam, in premiera absoluta, in revista "Formula AS", despre postul de sanatate, indemnul era privit cu ironie si neincredere, luat drept "leac babesc", ba, si mai rau, acuzat ca ameninta sanatatea. Astazi, statisticile arata ca milioane de europeni recurg la "curatenia interioara de primavara", unii practicand-o la domiciliu

Rusia: Arkaim, un oras antic enigmatic

Rusia este un vast teritoriu unde misterele sunt numeroase. Unul dintre locurile cele mai enigmatice este fara indoiala valea Arkaim, care a adapostit in urma cu peste 4 000 de ani un popor straniu ale carei tehnologie si cunostinte erau mult superioare altor popoare din epoca.

Fictiune sau Adevar? Despre Viitorul cu Cap de Mort"

Cartea lui Radu Cinamar, “Viitor cu cap de mort” uimeste mai ales prin revelarea unor "realitati" nebanuite, care ne invita catre domeniile enigmatice ale vietii si civilizatiei umane.
Chiar daca subiectul cartii este o fictiune bine pusa la punct, orice cititor avizat isi da seama ca in spatele acestei fictiuni exista nu numai simple banuieli, nu numai intrebari .... ci se ascund cateva adevaruri extrem de importante, adevaruri care nu puteau fi dezvaluite publicului larg, decat sub forma unei carti care sa imbine "teoria conspiratiei" cu fictiunea....

Mumiile din Tarim

Enigma mumiilor vechi de 4.000 de ani, descoperite în nord-vestul Chinei,

şi care prezintă trăsături europene 

 

Mumiile din Bazinul Tarim au fost descoperite începând cu 1974 de către exploratori precum Sven Hedin, Albert von Le Coq şi Sir Aurel Stein, în inima deşertului Taklamakan, din nordul Tibetului.

Aceştia au descoperit întâmplător mumiile în căutările lor privind antichităţile din centrul Asiei. Începând din acest moment, multe mumii au fost găsite şi analizate, majoritarea dintre ele fiind expuse astăzi în cadrul muzeului Xinjiang.

Marea majoritate a mumiilor au fost descoperite în partea estică a Bazinului Tarim: în zona Lopnur, Subeshi lângă Turfan, Kroran, Kumul şi în partea sudică: Khotan, Niya şi Qiemo.

Oamenii îngropaţi aici au decedat în urmă cu aproximativ 4.000 de ani şi, totuşi, trupurile lor au fost foarte bine conservate, descompunerea naturală fiind evitată din cauza atmosferei uscate şi a solurilor alcaline din Bazinul Tarim. Acest aspect a dat oamenilor de ştiinţă posibilitatea de a studia corpurile lor fizice (craniu, trasaturi, înalţime, etc.), veşmintele cu care aceştia au fost îngropaţi precum şi darurile funerare.

Inventiile lui Leonardo da Vinci



Leonardo da Vinci a fost reprezentantul ideal al Renasterii. Pictor, scriitor, om de stiinta, arhitect, inventator, a reusit sa aduca in orice domeniu contributii originale, care schimbau radical ceea ce se stia pana atunci si anuntau inventii si descoperiri ulterioare. Insemnarile sale uluiesc si astazi prin bogatia ideilor si forta de anticipatie a unui viitor inca mult prea indepartat, dar aceste idei i-au adus lui Leonardo si nenumarati dusmani. 

Apocalipsa 2012: 10 Motive pentru care lumea nu se sfarseste in 2012

Perspectiva sumbra ca in anul 2012 se va sfarsi odata pentru totdeauna cu civilizatia umana a inflacarat atatea minti candide, incat, in ultima vreme, am fost sufocati de o serie de scenarii apocaliptice, unul mai catastrofal decat celalalt. Cele mai in voga retete de “apocalipsa” si contra-argumentele lor sunt prezentate mai jos, cu nota personala ca inainte sa ne izbeasca elucubratiile respective, tare mi-e teama ca ne grabim sfarsitul pe mana noastra. Un razboi atomic, un virus scapat din laborator sau, mai ales, o otravire lenta a Terrei prin poluare si efect de sera – din pacate, aceste alternative de apocalips, mai apropiate de realitate, nu ne impresioneaza nici pe jumatate comparativ cu o absurda aliniere de biliard a planetelor...

miercuri, 22 februarie 2012

Expeditile noastre anterioare, în Această parte a Universului

Ceea ce urmează este un fragment dintr-o carte Meta-fictiv pe care am scris. Acesta este conceput pentru a oferi un punct de plecare pentru gândire viitoare de a deschide minţile spre ceea ce poate fi posibil în trecutul nostru. Eu sunt purtătorul de mesaj de la atemporalitate la timp şi, prin intermediul portalului (Goge) în spatiu / timp pentru a vă pentru cine joci cu iluzia este o preocupare, mai degrabă decât un mijloc de unire cu Cel şi absolută.

Originea Homo Sapiens

Dimensiuni de Paradis, în Lumina "Sacra"

Tăbliţa mayaşă care anunţă APOCALIPSA a fost INTERPRETATĂ GREŞIT. Când vine SFÂRŞITUL LUMII?

O inscripţie descoperită într-un templu mayaş din Tortuguero face o predicţie referitoare la "un eveniment apocaliptic" care va avea loc în anul 2012, scrie Daily Mail. Adepţii acestei teorii spun că Pământul ar putea fi înghiţit de o gaură neagră ori că o explozie solară sau un asteroid ar putea aduce sfârşitul planetei noastre.

Inscripţia mayaşă face referire la Bolon Yokte, zeul războiului şi al infernului, despre care spune că "va coborî din ceruri".

Triunghiul Bermudelor – conspiratie sau inselatorie?

Pe tema Triunghiului Bermudelor, regele neincoronat al misterelor acestei planete, s-au scris mii de articole si de carti, s-au difuzat zeci de programe de televiziune, toate incercand sa ofere o explicatie bizarelor disparitii despre care s-a vorbit de-a lungul timpului. De la extraterestrii rauvoitori la vortexuri care duc inspre

Georgia Agenda Ghid şi Pietre Ezoterice

Pietrele Ghid e un monument care nu a fost ridicat în ultimii 3500 de ani. Semnificaţia sa constă nu numai în structura, dar, de asemenea in textele si inscriptiile de pe ea.Textele inscripţionat pe lespezi de piatra, piatra capacul şi comprimate alăturat sunt proiectate pentru a da impresia că monumentul a fost ridicat de a deschide calea către un viitor mai bun, pe care le solicită o varsta de motiv. Pentru a apela monumentul "Ghidul de pietre" implică faptul că furnizează informaţii cum se ajunge la această "Epocii Raţiunii".

Arheologie Interzisa - Misterele omului

Apoi Dumnezeu a zis, "Să fac omul după chipul si după asemănarea mea; ... Deci, Dumnezeu a creat pe om după chipul Său, la făcut pe bărbat şi femeie după chipul lui Dumnezeu. - Geneza 1:26-27
Este Indiana Jones intalneste The X-Files în acest program interesant care abordează problema veche "În cazul în care am venit?" Vizionează Fascinant! Foarte recomandat! - Michael Rogers, "Library Journal"
Creatorii de Mystery Premiul Emmy a Sfinxului prezenta un film nou şi revoluţionar care examineaza una dintre cele mai mari mistere noastre: originile omului.,

Misterul unei lumi dispărute

* Locuitorii Pămîntului au folosit electricitatea, avansate tehnici medicale, procedee industriale şi chiar zborul cosmic cu mii şi mii de ani înainte de civilizaţia pe care o ştim

Au fost lucrate în epoca de piatră unelte cu ajutorul strungurilor? Egiptenii cunoşteau electricitatea? A fost folosit aluminiul cu cîteva mii de ani înainte de a fi descoperită procedura de obţinere prin electroliză? A existat o bombă nucleară înainte de civilizaţia noastră?

VIMANAS: fabuloasele nave zburatoare din India Antica

Mai tare decat Dan Brown! O carte scrisa cu mii de ani in urma descrie in amanuntime obiectele zburatoare care strabateau cerul Indiei. Un veritabil tratat de aeronautica OZN

Madras, iarna anului 2004: guvernatorul provinciei Tamil Nadu organizeaza o conferinta de presa pentru a comunica un eveniment cultural de exceptie.

ENERGIA- si FORTA VITALA

Energia- si Forta Vitala omniprezenta este esenta, suflul si sursa vietii, intrepatrunde toate formele si le da viata. Fara ea nu exista -nu poate exista- viata.
Este o forta invizibila care mentine totul in viata, ne inconjoara in permanenta si care ne asigura -printre altele- sanatatea fizica si psihica, fericirea, echilibrul, armonia si bunastarea.
De-alungul istoriei umanitatii, Energia- si Forta Vitala a fost folosita pt- si in nenumarate scopuri si obiective.