miercuri, 22 februarie 2012

Tăbliţa mayaşă care anunţă APOCALIPSA a fost INTERPRETATĂ GREŞIT. Când vine SFÂRŞITUL LUMII?

O inscripţie descoperită într-un templu mayaş din Tortuguero face o predicţie referitoare la "un eveniment apocaliptic" care va avea loc în anul 2012, scrie Daily Mail. Adepţii acestei teorii spun că Pământul ar putea fi înghiţit de o gaură neagră ori că o explozie solară sau un asteroid ar putea aduce sfârşitul planetei noastre.

Inscripţia mayaşă face referire la Bolon Yokte, zeul războiului şi al infernului, despre care spune că "va coborî din ceruri".

Totuşi, un expert german spune că ar putea fi vorba despre o interpretare greşită a inscripţiei. Tăbliţa cu mesajul are o spărtură, care face ca finalul să fie indescifrabil.
În plus, Sven Gronemeyer spune că menţionarea anului 2012 nu reprezintă neapărat o referire la sfârşitul lumii, ci poate fi legată şi de tranziţia către "o nouă eră în calendarul mayaş". Asta pentru că Bolon Yokte este asociat şi cu schimbarea, precizează expertul.
De asemenea, foarte mulţi mayaşi resping predicţiile apocaliptice, spunând că sunt "o idee a Occidentului". Ei precizează că inscripţia se referă la începutul unei noi ere, nu la sfârşitul lumii.
Interpretarea lui Gronemeyer vine la doar o săptămână după ce angajaţii Institutului de arheologie din Mexic au anunţat că au descoperit o nouă referire la anul 2012 în inscripţiile mayaşe.

Conform lui Gronemeyer, în tăbliţă este vorba despre "întoarcerea misteriosului zeu Bolon Yokte, la sfârşitul celei de-a treisprezecea perioade de 400 de ani din calendarul mayaş, echivalentă cu 21 decembrie 2012".
Textul a fost sculptat în piatră acum 1.300 de ani, însă tăbliţa s-a spart şi, din acest motiv, finalul nu poate fi interpretat.
Săptămâna trecută, arheologii mexicani anunţaseră că au găsit o nouă inscripţie mayaşă legată de 2012, însă nu au făcut public conţinutul acesteia.
Nu doar Gronemeyer, ci şi alţi experţi se îndoiesc de descoperirea mexicanilor, spunând că în text nu apare niciun verb la timpul viitor, cum apare în prima inscripţie, care a speriat deja lumea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu